6.11.2016. 21:41
2
Rukometni zmajevi propustili napraviti veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj
Iako su naši rukometaši bili uvjereni da će iz večerašnje utakmice izaći kao pobjednici, to se nije desilo.

Austrija, koja je naš direktni konkurent za 2. mjesto savladala je rukometne Zmajve rezultatom 23:22, te ih dovela u jako nezgodnu, skoro bezizlaznu situaciju.

Iako je reprezentacija Austrije prije samo nekoliko dana doživjela neugodan i prije svega iznenađujući poraz od Finske, u ovoj utakmici su pokazali da su itekako nezgodan i dosta težak rival. 

Većinu utakmice se igralo gol za gol, a pretežno je Austrija bila ta koja je vodila. Do 25. minute kada smo golom Vegara došli do rezultata 10:8. Do kraja prvog poluvremena, na obje strane smo vidjeli još po jedan pogodak, te se na pauzu otišlo pri rezultatu od 11:8 za našu reprezentaciju.

A onda, standardna boljka naših reprezentacija općenito - nastavak utakmice. Selekcija Austrije je napravila seriju od 3:0, te stigla do izjednačenja, da bi onda i preokrenuli rezultat u svoju korist. 
U nastavku, dvije kontre su nam donijele vodstvo od 15:14.

No, nakon 45 minuta igre, Austrijanci prave seriju od 4:0, te vodstvo povećavaju na 18:16.

Samo dvije minute do kraja rezultat je glasio 22:21 za nas, no kod rezultata 22:22, Toromanović je promašio, što su Austrijanci iskusno kaznili, te došli do jako bitne pobjede, koja ih vjerovatno vodi na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku.

(Amila Alijagić)

2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.