8.11.2016. 11:35
0
Mladi vaterpolisti Akademije B iz Sarajeva od sljedeće godine u Kupu Srbije
Vaterpolo Akademija "B" iz Sarajeva dobila je odobrenje regionalnog Vaterpolo saveza centralne, zapadne i južne Srbije za igranje Kupa te zemlje u mlađim kategorijama.

Proteklog vikenda je održan sastanak predstavnika sarajevske Akademije i regionalnog Vaterpolo saveza u Šapcu a tema sastanka je bila mogućnost da sarajevski tim zaigra u zemlji aktualnih olimpijskih, svjetskih i evropskih prvaka.

- Predstavnici srbijanskog vaterpola su uvidjeli kvalitetu sarajevskog vaterpola koji već dugi niz godina nosi upravo Akademija sa pet reprezentativaca u prvoj reprezentaciji BiH, ali i važnost regionalnog povezivanja koje može postati platforma za buduću suradnju dviju zemalja u ovom sportu. Za Bosnu i Hercegovinu su ovakvi vidovi suradnji iznimno važni, jer se u regiji igra uvjerljivo najbolji vaterpolo u svijetu, pa nema razloga da BiH kroz regionalno povezivanje dođe do značajnih rezultatskih dostignuća - saopćeno je iz Akademije B.

Na nedavno završenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u vaterpolu za godišta 2003., Akademija je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju pobijedivši, između ostalih, i svoje vršnjake iz Banja Luke koji se također natječu u Srbiji.

- To je bila najbolja pozivnica da Akademija zaigra u ovom prestižnom natjecanju. Ovime je sarajevski vaterpolo dobio dodatnu razvojnu dimenziju, te je nepovratno dospio na svjetsku vaterpolo pozornicu - dodaje se.

Akademci će svoje utakmice u Kupu Srbije igrati početkom 2017. godine u Šapcu i Valjevu.

 

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.