12.11.2016. 17:16
0
Đoković: Snaga strasti je glavna stvar koja me pokreće
Srbijanski teniser Novak Đoković je izjavio kako nije razočaran aktuelnom sezonom, iako je podbacio na Wimbledonu i Olimpijskim igrama, te ostao bez prvog mjesta na ATP listi

"Ne možeš uvijek očekivati pobjedu u sportu. Visok standard rezultata i uspjesi koje sam imao posljednjih godina su uzeli danak. Nisam uspio da se na vrijeme oporavim poslije Roland Garrosa, te da budem spreman takmičiti se na najvišem nivou. Moram raditi više i napraviti pauzu kako bih postao svjestan nevjerovatnog uspjeha. Sve u svemu, ponosan sam na ovu godinu. Sada sam u Londonu kako bih pokušao da je krunišem", rekao je Đoković novinarima.

Srbijanski teniser se nalazi u Londonu gdje u nedjelju počinje Završni turnir, na kojem će imati šansu ponovo vratiti prvo mjesto.

"Mogu samo pohvaliti Andy Murraya i njegov uspjeh ove godine. Dobro je počeo na šljaci, bio konstantan, imao najbolje rezultate u karijeri, igrao tri finala od četiri najveća takmičenja, osvojio Rim. Definitivno je zaslužio mjesto broj 1", kazao je Đoković.

Na kraju je istakao kako osjeća da i dalje može nastaviti s dobrim igrama.

"Poslije više od deset godina na profesionalnom nivou, i dalje osjećam da imam dovoljno volje i snage. Osjećam da je ispred mene još mnogo godina. Sretan sam kada se takmičim i kada igram. Snaga strasti je glavna stvar koja me pokreće. Još imam mnogo motivacije", rekao je teniser.

Turnir u Londonu počinje u nedjelju. Titulu brani Đoković, a nagradni fond je 7,5 miliona dolara.


(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.