24.11.2016. 22:35
0
Rosberg i Hamilton se nisu rukovali, Nijemac poručio da će sve uraditi da pobijedi
Vozač Mercedesa Nico Rosberg rekao je da je spreman na sve kako bi na posljednjoj utrci sezone ostvario pobjedu koja će mu donijeti šampionsku titulu.

Posljednja utrke sezone za Veliku nagradu Abu Dabija voziće se u nedjelju od 14.00 sati.

- U posljednju utrku sezone ulazim sa željom da pobijedim. Spreman sam na sve kako bih došao do toga, ali naravno samo u granicama onoga što je prihvatljivo - rekao je Rosberg na konferenciji za novinare, prenosi B92.

Rosberg uoči posljednje utrke sezone u Abu Dabiju ima 12 bodova više od klupskog kolege Lewisa Hamiltona i glavni je favorit za osvajanje šampionata Formule 1.

- Prednost u šampionatu me neće učiniti bržim na utrci. Ovo je već treća sezona koja se odlučuje u samom finišu između nas dvojice, tako da sam sada mnogo opušteniji - rekao je Rosberg koji je u prethodne dvije sezone završavao iza Hamiltona kao drugoplasirani.

Uzajamno poštovanje između vozača i dalje postoji, još iz tinejdžerskih dana kada su se nadmetali u kartingu.

- Još uvijek imamo to poštovanje iz tih dana i to nikada neće nestati. To nam je pomoglo tokom prethodnih godina. U principu, odnos je sada mnogo više neutralniji, ali naravno sada je mnogo teže okruženje - rekao je Rosberg.

Bezbrižan odnos koji su imali, ipak je velikoj mjeri nestao u prethodne tri sezone u kojima su se do samog kraja nadmetali za šampionsku titulu u Formuli 1.

- Imamo mnogo toga zajedničkog. Obojica volimo da jedemo picu i žitarice. Ako izuzmemo naše rivalstvo, ponosan sam na to kako je vozio, posebno ove sezone. U principu, zadovoljstvo mi je što ga imam kao klupskog kolegu - rekao je Hamilton.

Britanacu možda ni 10. pobjeda u sezoni u nedelju neće biti dovoljna da osvoji četvrtu šampionsku titulu u Formuli 1, po kojima bi se izjednačio s legendarnim Alanom Prostom i vozačem Ferarija Sebastijanom Vettelom.

- Kada sam imao 43 boda zaostatka mislio sam da je nemoguće da trijumfujem na kraju. Nekako sam uspio da okrenem stvari. Onda sam došao na 33 poena zaostatka, a sada 12. Stvari se okreću - rekao je Hamilton.

Aktuelni šampion Formule 1 ove sezone imao je dosta kvarova, što nije moglo da se nasluti tokom predsezone, kada su oba Mercedesa bila veoma pouzdana.

- Kada se osvrnem na ovu sezonu, jedino negativno što mogu da vidim je to što je bolid u nekim trenucima imao kvarove - bio neispravan... To se nije desilo tokom testiranja -  rekao je Hamilton.

Konferenciju za medije uoči vikenda u Abu Dabiju pokvarilo je to što se Rosberg i Hamilton nisu rukovali, iako su ih fotoreporteri zamolili za zajedničku fotografiju. Umjesto toga, vozači Mercedesa su ruke držali u džepovima prije nego što su sjeli da odgovaraju na pitanja novinara.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.