11.12.2016. 8:22
0
Memišević: Emkić je dijamant
Trener tuzlanskog kluba "Skill Gym" Isak Memišević i trener jednog od najboljih bosanskohercegovačkih kickboksera Igora Emkića, kojeg je u finalu kickboks turnira "World Grand Prix Euro" u Tuzli savladao Rus Timur Aylyrov, za svog borca ipak ima samo riječi hvale i kaže da je Emkić "dijamant koji se polako brusi".
Memišević je bio i suorganizator ovog vrhunskog turnira pod pokroviteljstvom K-1 organizacije, održanog 3. decembra u  tuzlanskom "Mejdanu" pred mnogobrojnom publikom, koja je imala priliku da uživa u kvalitetnim borbama nekih od najboljih evropskih i svjetskih kickboksera.

Komentirajući Emkićev finalni nastup na turniru, tuzlanski trener je u razgovoru za Fenu kazao da mu je Igor, iako je nažalost izgubio u finalu, ovom borbom dokazao da je vrhunski borac.

- U prvoj rundi Igor je bio sjajan, ali ja sam i ranije upozoravao na Rusa, i govorio da na njega treba obratiti pažnju, jer je prilično dobar. Međutim, kada je Aylyrov ušao u ring sa Emkićem, pokazao je ogroman respekt prema našem borcu - ističe Memišević.

Kada je Emkić krenuo sa serijom udaraca i "načeo" Aylyrova, ruski borac se iznenadio i nije mogao vjerovati šta se događa, a Emkićev i plan njegovog trenera tada se počeo ostvarivati.

Međutim, kaže Memišević, dogodilo se to što se dogodilo, u drugoj rundi Aylyrov je zaista bio dobar, što je ishodilo njegovom pobjedom u trećoj rundi. Ali, tuzlanski trener napominje da je veliku ulogu u svemu tome imala i činjenica da je Emkić bio pod pritiskom jer nastupa pred publikom u svom rodnom gradu, koja dugo nije vidjela ovakav događaj.

- Publika, čiji je Igor ljubimac, toliko je glasno navijala da Igor u nekim trenucima uopće nije čuo moje instrukcije - ističe Emkićev trener.

Ispričao je kako je svom borcu između rundi savjetovao da popusti poslije prve i druge serije udaraca i da ide samo na dva precizna i jaka udarca, a ne da rasipa više njih, jer se tako energija uzalud troši.

- Ali, čak ni Igor nije mogao vjerovati da Aylyrov može toliko dugo ostati na nogama - kaže Memišević. 

Analizirajući sve što se dogodilo tokom ove borbe i napominjući da kao trener ima ogromno iskustvo jer se godinama bavi ovim poslom, Memišević zaključuje da je nakon godinu i po koliko radi sa Emkićem, dokazao kroz njegov način borbe da je ovaj tuzlanski borac mnogo napredovao.

- Igor vrijedno trenira i radi, a za njega je to posebno komplikovano, jer ima stalno zaposlenje kao oficir Oružanih snaga BiH. On je poluprofesionalac, u smislu da na poslu u vojsci provodi 8-9 sati, nakon čega ide trenirati - pojašnjava tuzlanski trener.

Za svog borca kaže da je "dijamant koji se polako brusi" te da je jedan od pet top boraca u svojoj klasi u svijetu, i dodaje kako je vlasnik i predsjednik K-1 Federacije Mike Kim za Emkića kazao da je "magičan, snažan i pametan momak" i da su ga njegov stil i način borbe oduševili.

Trener "Skyll Gyma" rekao je da je ovo bila samo jedna u nizu Emkićevih borbi te najavio da će ovaj odlični bh. kickboxer uskoro krenuti u napad na titulu prvaka svijeta u WKA Federaciji.

Sve u svemu, zaključuje on, ovo je bilo pravo finale kakvo je publika željela, iako će ostati žal za izgubljenom pobjedom, dodajući da su, ne samo Emkić, već i svi ostali bh. borci, učesnici turnira, "odradili lavovski posao i otvorili sebi mnoga vrata". 

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.