18.12.2016. 10:58
0
Novi Zeland: Takmičarka poginula poslije pada s konja
Novozelandska 39-godišnja jahačica Rebecca Black poginula je u nedjelju pri padu s konja tokom utrke u gradu Gore na Južnom otoku, kojem je prisustvovalo njeno dvoje djece.

Black, majka troje djece, poginula tokom nadmetanja Konjičkog kluba Tapanui, kada se njen konj posrnuo i pao. Drugi konj, koji se nalazio u neposrednoj blizini, također se posrnuo i pao na Black, ali njegov džokej nije povrijeđen.

Policija i bolničari, koji su prisustvovali događaju, potvrdili su da je takmičarka poginula na mjestu događaja od zadobijenih povreda. Glasnogovornik novozelandske policije istakao je za tamošnje medije da će za njeno tijelo biti nadležan mrtvozornik koji je započeo istragu.

Black je 2003. imala sličnu nesreću kada je pri padu zadobila povrede vrata i glave. Vratila se ovom sportu 2010. godine i otad je ostvarila 108 pobjeda.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.