3.1.2017. 14:50
0
Zuzulova u vodstvu nakon prve vožnje na Sljemenu
Prva vožnja slaloma za žene na Sljemenu Snow Queen Trophy je završena, a nakon prve vožnje se od ukupno 67 slalomašica u drugu vožnju plasiralo njih 30


Prvoplasirana nakon prve vožnje je Slovakinja Veronika Velez Zuzulova sa vremenom 1:00.40, druga je Austrijanka Bernadette Schild sa zaostatkom od 0.39, a treća Čehinja Šarka Strachova sa zaostatkom 0.41.

Nekoliko slalomašica koje su skijale među prvih 15 nije uspjelo završiti utrku, to nije uspjela ni Amerikanka Mikaela Shiffrin, dvostruka pobjednica sljemenskog natjecanja.

Jedina hrvatska slalomašica Leona Popović nije uspjela završiti prvu vožnju, kao ni jedina bosanskohercegovačka natjecateljica 17-godišnja Elvedina Muzaferija koja je vozila posljednja sa rednim brojem 67.

 Druga utrka počinje u 16.15, a proglašenje pobjednica održat će se točno sat vremena nakon početka utrke.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.