3.2.2017. 15:02
0
Iran zabranio američkim hrvačima dolazak na Svjetski kup
Iran je u petak zabranio američkim hrvačima da učestvuju na takmičenju Svjetskog kupa u hrvanju slobodnim stilom, u reakciji na izvršnu naredbu američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom s zabranjuju vize za Irance, navodi iranska državna novinska agencija Irna.

Novinska agencija navela je riječi portparola iranskog ministarstva vanjskih poslova Bahrama Ghasemija  da je posebna komisija razmotrila slučaj i "usprotivila se gostovanju američkog tima u hrvanju slobodnim stilom".

Odluka predstavlja prvu akciju koju je poduzeo Iran u reakciji na Trumpovu izvršnu naredbu o zabrani viza za sedam muslimanskih zemalja, među kojima je i Iran. I

Teheran  je u ovoj sedmici objavio da će poduzeti mjere odmazde. Ghasemi je izjavio da nova američka administracija nije dala Iranu drugog izbora osim da hrvačima zabrani ulazak u zemlju.  

Takmičenje u zapadnom iranskom gradu Kermanshahu održat će se 16. i 17. februara.

Američki hrvački savez saopćio je da će poslati tim da se takmiči na Svjetskom kupu u hrvanju slobodnim stilom, jednom od najprestižnijih takmičenja u svijetu hrvanja.

Hrvanje je ekstremno popularan sport u Iranu a američki hrvači slobodnim stilom natječu se u toj zemlji od Takhti kupa u Teheranu 1998. godine nakon skoro 20-godišnjeg odsustva. Otada su Amerikanci 15 puta prisustvovali hrvačkim takmičenjima čiji je domaćin bio Iran. Zauzvrat su Iranci  16 puta posjetili SAD kao gosti Američkog hrvačkog saveza od 1990-ih, prenosi AP.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.