12.2.2017. 11:42
0
Damir Beljo nakon pobjede u Njemackoj mora na operaciju lijeve ruke
Damir Beljo, naš najbolji profesionalni bokser i višestruki prvak, nakon 11 mjeseci pauze zbog povrede, sinoć se u Njemačkoj uspješno vratio u ring i nokautirao Rumuna Mihaia Macoveia u drugoj rundi.

- Meč sam završio klasičnim nokatom u drugoj rundi. Mihail je na početku zaista oštro krenuo, ali me nije iznenadio. U toj svojoj furioznosti krajem prve runde naletio je na moju "desnicu" i uspio je ustati nakon brojanja svega nekoliko sekundi prije gonga. Kada je krenula druga runda, brzo sam završio posao. Udarac u jetru ga je onesposobio da nastavi meč. Poslije brojanja Rumun je dugo ostao ležati u ringu. Moram ostati čvrsto na zemlji, jer je realno Macovei zalutao u profesionalni boks, iako je prvak Rumunije u amaterskom boksu. On mi nije bio dostojan protivnik. Treba čovjek realan biti i i neke pobjede ne treba dizati u visine. Ovo je za mene povratnički meč nakon duge pauze i moram biti zadovoljan. Svi znaju da ja nisam kao ostali borci, da se odmah hvalim na sav glas. Ovo je pobjeda za moju Bosni i Hercegovinu, za sve narode koji žive u njoj, da se svi volimo i poštujemo – kaže Beljo koji je čestitao organizatoru na uspješnom borilačkoj manifestaciji, a kolegama Soldiću, Maukoviću i Ajetoviću koji su nastupili za UFD GYM na pobjedama. 

Nakon pobjede u Dusseldorfu „Bombarder sa Neretve“ mora pod nož. 

- Operacija je jedino rješenje. Lakat mi koči lijevu ruku već duže vremena i u Njemačkoj sam boksao pod blokadom. Operisat ću se u Mostaru. Nakon te operacije potpuno ću biti spreman za nove izazove i da se upustim u borbu za svjetsku titulu - kaže Beljo. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.