17.2.2017. 9:38
0
Numanović osvojio titulu profesionalnog bokserskog prvaka BiH
Bokser iz Banovića Enid Numanović osvojio je titulu profesionalnog prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji do 76 kg.

U glavnoj borbi večeri bokserske manifestacije u Banovićima, na  kojoj je održano još pet borbi, Numanović je pobijedio Ermina Avdića. 

Numanoviću je to bila šest pobjeda u isto toliko mečeva, dok je Avdić zabilježio drugi poraz uz deset pobjeda.

Oba boksera imali su zavidne karijere u amaterskom boksu prije prelaska u profesionalce.

Prema Svjetskoj rang listi, koju određuju Evropska i Svjetska bokserska asocijacija, Numanović u BiH zauzuima prvo, a Avdić drugo mjesto.

 Numanović je nakon meča kazao da je imao izuzetno jakog protivnika. 

- Trenirao sam naporno i zahvaljujući mojim trenerima uspio sam da pobijedim. Nastavit ću se pripremati i u narednom periodu jer ubrzo me očekuju mečevi u Tuzli, Sarajevu, Mostaru, Njemačkoj i Mađarskoj. Čast mi je da nosim titulu prvaka BiH u profesionalnom boksu, cilj mi je da se napredujem i jednog dana se borim za jednu od legalnih evropskih ili svjetskih titula - kazao je Numanović. 

(Fena) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.