18.2.2017. 13:25
0
U Sarajevu danas međunarodni seminar za džudiste
Međunarodni seminar za džudiste u organizaciji ON 1 sportskog tima održava se danas na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) u Sarajevu.

Osim domaćih džudista, na seminaru su došli i gosti iz Hrvatske. Među njima i hrvatski trener Josip Šančić. Kompletan seminar vodi džudo trener iz Japana, Shun Kondo.

Iz sportske organizacije ON 1 objašnjavaju da je današnji seminar još jedan napor da se bosanskohercegovački džudo unaprijedi do svjetskih razina. A to se, objašnjavaju, može postići jedino saradnjom sa sportistima iz drugih zemalja, i usvajanjima modernih znanja.

- Nastojimo biti pokretač promjena, i primjer drugima kako se unaprjeđuje i razvija džudo u Bosni i Hercegovini. Raduje nas da naš primijer počinju slijediti brojni klubovi u zemlji. Jer, to i jeste jedan od naših glavnih ciljeva, potaknuti druge– rekao je Karim Hebib, predsjednik  ON 1 sportske organizacije. On je zahvaltio gostima iz Hrvatske i Japana, koji su došli podržati ovaj tim i džudo u Bosni i Hercegovini.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.