2.3.2017. 22:27
0
Tuka u pohodu na plasman u finale Evropskog prvenstva u dvorani
Evropsko prvenstvo u dvorani počinje sutra u Beogradu, uz učešće oko 1.100 najboljih atletičara iz 48 zemalja koji će se nadmetati u 26 atletskih disciplina u obje kategorije. Bosna i Hercegovina ima svoja tri predstavnika, Amela Tuku, Mesuda Pezera i Rusmira Malkočevića.

Tuka će sutra nastupiti u kvalifikacionoj trci na 800 metara, a iz Atletskog saveza BiH ističu da, gledajući trenutnu formu atletičara, osamstometraša u Evropi, plasman u finale za najboljeg bh. atletičara je realnost.

- U trkama na 800 metara ove sezone popravljao je rezultate. Prvo je nakon priprema u Portugalu trčao trku na 400 metara u italijanskoj Padovi gdje je postavio državni rekord. Nakon toga, nastupao je u trkama na 800 metara u Dusseldorfu i Birminghamu. Na oba takmičenja je popravljao dvoranski državni rekord. Njegov rezultat, 1:46,59, je u ovoj sezoni treći u Evropi. Ispred njega su Poljak Adam Kszczot i Španac Kevin Lopez. Upravo njih trojica bi se, uz Britanca Langofrda, trebali boriti za medalju u trci na 800 metara - navode iz AS BiH.

Kvalifikaciona trka je na rasporedu sutra u 11:35 sati. Amel Tuka nastupa u drugoj kvalifikacionoj grupi, a protivnici su mu Repcik (Slovačka), Borkowski (Poljska), Curran (Irska), Kubista (Češka) i Moya (Andora).

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.