3.3.2017. 20:53
0
Rukometaši Vogošće savladali Bosnu
Rukometaši Vogošće Poljine Hills pobijedili su večeras u dvorani "Ramiz Salčin" sarajevsku Bosnu s 25:20 (13:12), u susretu 18. kola Premijer lige BiH.
Vogošća je gostujućim trijumfom protiv Bosne došla do 15. ovosezonske pobjede, kojom se dodatno učvrstila na prvom mjestu ligaške tabele.

Bosni je u ovom meču trebala pobjeda da ostane ''u igri'' za plasman među najbolje četiri ekipe koje će se boriti za titulu prvaka, ali su porazom znatno umanjili šanse.

Početak susreta donio je odličnu igru oba tima, koji su se nakon prvih deset minuta igre smjenjivali u vodstvu. Domaći rukometaši su u početnim minutama meča agresivnom odbranom pokušavali zaustaviti favorizovanog protivnika, ali nisu mogli napraviti veću rezultatsku prednost.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri, a okončano je rezultatom 13:12 u korist gostiju iz Vogošće.

Dvadeset minuta igre u drugom poluvremenu donijelo je istio omjer snaga. Rukometaši Bosne su borbenom igrom održavali priključak s liderom Premijer lige BiH, ali u posljednjih deset minuta kvalitet Vogošće je došao do izražaja.

Gosti su u posljednjim minutama meča ''stisnuli'' odbranu i zahvaljujući nizu uspješnih napada pet minuta do kraja utakmice otišli na četiri poenarazlike (23:19), a Bosna do kraja susreta nije imala snage za preokret.

Studenti su ostali na šestom mjestu ligaške tabele s 25 osvojenih bodova, dok je Vogošća uvjerljivo prva s 46 bodova.

(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.