15.3.2017. 21:30
0
Parisu posljednji spust, Fillu mali Kristalni globus
Talijan Dominik Paris pobjednik je posljednjeg spusta sezone Svjetskog kupa u alpskom skijanju koji je održan u Aspenu, a mali Kristalni globus u ovoj disciplini osvojio je njegov sunarodnjak Peter Fill.

Paris je u Aspenu stigao do svoje osme pobjede u Svjetskom kupu pri čemu sedme u spustu. Drugo mjesto s osam stotinki sekunde zaostatka osvojio je Peter Fill kojem je to bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Treći je bio Švicarac Carlo Janka sa 18 stotinki sekunde zaostatka.

Ukupnu pobjedu u spustu osvojio je Fill sa 454 boda, 23 više od Norvežanina Kjetila Jansruda, dok je treće mjesto osvojio Paris koji je sakupio 371 bod. 

Fill je stigao u Aspen sa 33 boda zaostatka za Jansrudom i iskoristio slabiji nastup norveškog skijaša. Jansrud je na koncu osvojio 11. mjesto što nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu.

Zanimljivo, Fill je osvojio prvo mjesto premda ove sezone nije dobio niti jedan spust. Posljednji kojem je tako nešto uspjelo bio je Marc Girardell koji je 1994. bio najbolji spustaš svijeta premda te sezone nije ostvario niti jednu spustašku pobjedu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uvjerljivo vodi Austrijanac Marcel Hirscher (1425) ispred Jansruda (895) i Norvežanina Henrika Kristoffersena (867). 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.