19.3.2017. 21:26
0
Rezultati Vaterpolo lige Kantona Sarajevo
Na Olimpijskom bazenu Otoka ovog vikenda odigrani su susreti 7. i 8. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo.

U subotu su odigrane prve utakmice u kategoriji seniora. Jedna od najkvalitetnijih i najuzbudljivijih utakmica u ovoj sezoni odigrana je između Akademije B i Torpeda. Susret su  obilježile izjednačena igra i rezultat, te atraktivni potezi i pogoci na obje strane.

Igrači Akademije B imali su vodstvo od 12:10 do posljednje minute, ali je  pogocima Alije Šehovića 30 sekundi do kraja ekipa Torpeda  uspjela da izjednači, tako da je konačan rezultat bio 12:12 (2:1, 2:5, 3:2, 5:4).

U redovima Akademije B istakao se Salko Pašić sa četiri, dok je u Torpedu ponajbolji bio Alija Šehović sa tri pogotka.

U drugoj utakmci vaterpolisti Mladost  pobijedili  Invictum sa ubjedljivih 20:9 (1:0, 10:0, 4:5, 5:4).  Igrač utakmice bio je Nihad Vrhovčić iz Mladosti sa  šest postignutih golova.

U susretima mlađih kadeta Akademija B je pobijedila Invictum sa 8:3 ( 2:2, 1:0, 4:0, 1:1). Sa po dva pogotka u redovima Akademije B ponajbolji pojedinci na susretu bili su Denis Hadžić, Dražen Trapara i Harun Kazagić.

Mladost je u drugom susretu u svim segmentima nadigrala ekipu Dabra rezultatom 14:5 (5:1, 1:0, 5:2, 3:2), a Ali Tanović sa šest pogodaka bio je igrač utakmice, saopćeno je iz Olimpijskg bazena Otoka.

Naredno kolo je na rasporedu 25. i 26. marta.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.