26.3.2017. 11:26
1
AK Sarajevo najuspješniji, Štitkovac postavio novi državni rekord
Na Atletskom poligonu „Koševo“ danas je u organizaciji Atletskog kluba „Sarajevo“ održan Zimsko KUP Prvenstvo BiH u bacačkim disciplinama (disk, kugla, kladivo i koplje). Učešće je uzelo 13 klubova iz BiH sa ukupno stotinjak prijavljenih takmičara.

Domaćini su sa osvojenih 9 zlatnih, 6 srebrenih i 8 bronzanih medalja bili nauspješniji klub, a najistaknutiji rezultat  je ostvario mladi Nermin Štitkovac član AK Sarajevo. Nermin je u disciplini bacanje diska za mlađe juniore postavio novi državni rekord koji sada iznosi 58,92 m, kao i novi lični rekord  u disciplini bacanje kugle od 19.22. Nermin će u julu nastupiti na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore u Keniji, gdje će sa pokušati da se plasira u finale obje discipline. Pored nastupa Štitkovca, značajan nastup je imala i Mediha Salkić (AK Zenica) koja je ubacanju kugle (13.59m) dostigla normu za nastup na Evropskom prvenstvu za juniore u julu mjesecu.

U odličnoj organizaciji AK Sarajevo i po izvrsnim uslovima za takmičenje,  istovremeno je i organizovan Kontrolni miting u trčanjima u svrhu provjere novog sistema za elektronsko mjerenje vremena. Atletski Klub Sarajevo je prošlogodišnjim projektom rekonstrukcije atletske staze na Ateltskom poligonu „Koševo“, stekao uslove i  mogućnost za održavanje kvalitetnih takmičenja,a  Atletski savez BiH je nabavkom novog sistema za elektronsko mjerenje vremena značajno unaprijedio uslove za takmičenje najboljih atletičara.

Ovim takmičenjima je nakon uspješne dvoranske sezone za AK Sarajevo uspješno i počela sezona atletskih takmičenja na otvorenom.

Zlatne medalje za AK Sarajevo osvojili su : Nermin Štitkovac, Samir Vilić (kladivo), Jasmin Mujezin Binasa Memić, Lejla Vrcić, Ema Andrić, Selma Kladničanin. Srebrene medalje : Sumeyra Orman, Binasa Memić, Mahir Kačević, Melika Djulančić, Amir Huseinagić, Harun Karahmet. Bronzane : Amir Huseinagić, Adelisa Softić, Sumeyra Orman, Vilić Iva, Haris Tuka, Lejla Vrcic, Ema Adrić.

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.