29.3.2017. 12:30
0
Danas revanš susreti četvrtfinala rukometnog Kupa BiH
Četvrtfinalne revanš utakmica rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine u obje konkurenciji igraju se večeras.

Kod rukometaša najinteresantniji susret igrat će se u banjalučkom Boriku od 20 sati, u kojem će domaći Borac m:tel ugostiti banioca naslova ekipu Vogošće Poljine hills.

Vogošćani su u prvom susretu početkom marta ostvarili uvjerljivu pobjedu 28:21, ali u klubu smatraju da i u revašu moraju pružiti maksimum, jer prednost od sedam golova u rukometu nije nedostižna.     

Srednji bek Vogošćana Tarik Međić smatra da se u ekipi ne treba osvrtati na rezultat iz prve utakmice, "jer ostvarena prednost može biti varljiva i protivnik bi mogao iskoristiti eventualnu opuštenost i nadoknaditi rezultat".

 -  U Banju Luku moramo ići s mislima da se radi o samo jednoj utakmci i da će se pobjednik plasirati u završnicu. Ekipa je zdrava, igrači su spremni. Utakmica će pokazati u kakvoj se nalazimo formi uoči nastupa u Ligi za prvaka. Borac je mlada i ambiciozna ekipa, vođena dobro od trenera Ratka Đurkovića. Očekujem dobru  atmosferu, nadam se da ćemo imati dobre uvjete da pružimo dobru rukometnu predstavu - kazao je Međić. 

U ostalim susretima rukometaši Bosne u Mostaru će protiv Zrinjskog braniti pet golova iz prvog susreta (26:21), ekipa Maglaja će na domaćem parketu pokušati da nadoknadi minus šest golova protiv Krajine (33:27), dok će nešto lakši zadatak imati rukometaši Izviđača koji u Ljubuškom dočekuju Konjuh. U prvom susretu aktualni prvaci BiH u Živinicama slavili sa 30:26.        

Parovi četvrtfinalnih revanš utakmica rukometnog Kupa BiH:

muškarci:
Banja Luuka: Borac m:tel -  Vogošća Poljine hills (prvi susret Borac 21:28)
Maglaj: Maglaj - Krajina (27:33)
Mostar: Zrinjski - Bosna (21:26)
Ljubiški: Izviđač Central osiguranje - Konjuh (30:26)

žene:
Tuzla: Jedinstvo Atlas Relax - Izviđač Central osiguranje (31:23)
Grude: Grude - Mira (44:27)
Nevesinje: Neretva - Krivaja (19:32)
Ilidža: Ilidža - Katarina (28:29) 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.