15.4.2017. 9:16
0
Selekcija Hrvatske prvi polufinalista rukometnog turnira u Bugojnu
U dvorani KSC-a u Bugojnu sinoć su odigrane posljednje dvije utakmice u okviru drugog dana međunarodnog turnira, koji je okupio osam kadetskih rukometnih selekcija.

U utakmici između Katara i Austrije, bolji su bili Austrijanci, slavivši na kraju pobjedu rezultatom 24:42.

Najbolji pojedinac u ekipi Katara bio je Hassan Bashir s devet pogodaka, a u Austriji Gankel Lukas, koji je postigao čak 13 pogodaka.

Igrajući 41:32  protiv selekcije Švicarske, rukometaši Hrvatske dobili su treći meč na turniru i plasirali se u polufinale.

Protivnik će im biti reprezentacija Poljske u utakmici, koja će biti odigrana u 19.15 sati.

Drugog finalistu odredit će ishod meča u 17.30 sati, u kojem će snage odmjeriti selekcije Slovenije i Austrije.

Na turniru “Rukomet je moja budućnost” danas će biti odigrane još dvije utakmice a sastat će se Makedonija - Katar, i Švicarska - Bosna i Hercegovina.  

(Fena/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.