21.4.2017. 16:41
0
Rukometaši Bosne ne odustaju od borbe za Ligu 4
Rukometaši sarajevske Bosne nakon pobjede nad ekipom Goražda sve su bliži plasmanu u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine.
U susretu bez rezultatske neizvjesnosti, u kojem su Bosnini rukometaši u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, gosti nisu imali nikakve šanse te su "Studenti" slavili rezultatom 29:24.

- Očekivao sam da će se Goražde pokušati boriti za bodove koji su im prijeko potrebni u borbi za opstanak, međutim predali su se već u 15. minuti, gdje smo se mi rezultatski odvojili i mirno priveli utakmicu kraju - izjavio je igrač Bosne Adis Džubur.

Bosna će u subotu igrati posljednju domaću utakmicu u regularnom dijelu prvenstva, a protivnik joj je upravo jedan od direktnih konkurenata za Ligu 4, ekipa Dervente.

- Mi smo ove sezone pokazali da se možemo nositi sa svim ekipama u Premijer ligi BiH te sam uvjeren i u subotnju pobjedu. U prvoj polusezoni smo se susreli sa našim narednim protivnikom na njihovom terenu i jedna smo od rijetkih ekipa koja je odnijela bodove iz Dervente. Oni igraju izrazito jaku odbranu, kao i mi, tako da očekujem pravu mušku igru i borbenu utakmicu, te u konačnici i nova tri boda na našem kontu - optimističan je Džubur.

Ukoliko višestruki prvak BiH savlada Derventu, uz očekivanu pobjedu Konjuhu u Zenici, ove tri ekipe će se izjednačiti po broju bodova te će se posljednji učesnik Lige za prvaka naše zemlje tražiti u posljednjem kolu, koje je na rasporedu u sljedeću srijedu.

- Naše šanse za plasman su teoretski i matematički moguće, ali dosta zavisimo od ostalih rezultata. Mi ćemo nastojati da pobijedimo u obje preostale utakmice te se nadamo da ćemo zaigrati u završnici takmičenja. Ovim putem bih pozvao publiku da dođe u subotu na Mojmilo i da zajedničkim snagama pokušamo izboriti pobjedu koja bi nas približila Ligi 4 - rekao je krilni igrač sarajevskog kluba.

U taboru Bosne još čekaju odluku o žalbi na suđenje u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH, protiv mostarskog Zrinjskog.

- Iako je rok uveliko prošao, komisija koja se treba pozabaviti ovim pitanjem se još nije sastala i pitanje je da li će. Svjedoci smo izuzetno loše situacije u Rukometnom savezu BiH te nas i ne čudi što se ovo dešava. Ipak, mi se i dalje nadamo da će se poštovati propozicije, da će se naša žalba uzeti u obzir te da će učesnik završnice Kupa biti ekipa koja to zasluži na terenu -  završio je Džubur.

Bosna i Derventa se sastaju u dvorani "Ramiz Salčin" u subotu od 19 sati, a ciijena ulaznice je 3 KM.

(Alen Avdić) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.