25.4.2017. 19:28
0
Sljedeće sezone EBEL bez ljubljanske Olimpije
Hokejaši ljubljanske Olimpije sljedeće sezone neće nastupiti u proširenom austrijskom prvenstvu, EBEL-u, nakon što su u njemu sudjelovali u deset posljednjih godina, ali u posljednjih pet izdanja redovito su završavali u donjem dijelu ljestvice, daleko od mjesta koja vode u doigravanje te im je u utorak vodstvo lige odobrilo status "u mirovanju".

Vodstvo Olimpije je svoju želju za takvim statusom objasnilo željom za obnovom kluba u sportskom, organizacijskom i financijskom smislu.

"Čim konsolidira svoje poslovanje i zadovolji financijske uvjete EBEL-a, Olimpija ima mogućnost obnoviti svoje članstvo i ponovno se uključiti u natjecanje", objavili su na službenom internetskom portalu EBEL-a te istaknuli kako Ljubljančani imaju zajamčeno mjesto u Sky Alps ligi, svojevrsnom drugom kvalitativnom razredu EBEL-a.

"Ovo je najviše što smo mogli napraviti u ovom trenutku. Jamstva za povratak u EBEL nema, jer sve ovisi o nama. Ako ćemo uspjeti sastaviti konkurentnu momčad i imati uredno poslovanje, i EBEL-u je u interesu da se vrati u Ljubljanu", između ostaloga je izjavio predsjednik Olimpije Marko Popovič za slovensku radijsku postaju Val 202.

Bez obzira na odlazak Olimpije, EBEL će u sljedećoj sezoni ponovno činiti 12 klubova, jer se nakon četverogodišnjeg natjecanja u KHL-u u okrilje proširene austrijske lige vratio zagrebački Medveščak. 'Medvjedi' će se natjecati u društvu osam austrijskih klubova (Red Bull Salzgurg, Vienna Capitals, KAC, Blackwings Linz, VSV, Graz 99ers, Dornbirner, Innsbruck), talijanskog Bolzano Foxes, češkog Orli Znojmo i mađarske Albe Volan.

Raspored natjecanja bit će obznanjen po završetku Svjetskog prvenstva 1A skupine koje je u tijeku, a igra se u Kijevu.

 
(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.