28.4.2017. 13:54
0
Biciklisti karavane prijateljstva stigli u Jablanicu
Biciklisti Pete biciklističke karavane prijateljstva "Mostar - Vukovar 2017", koju organizira Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" i Biciklistički klub Mostar, oko 12 sati stigli su u Jablanicu.

Više od 30 biciklista iz Mostara, Gruda, Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Sarajeva, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara, krenulo je u petak ujutro iz Mostara prema Vukovaru, na put dug 420 kilometara.

Vođa karavane Mario Marić kazao je u izjavi za Fenu kako je sve krenulo još 2012. godine.

- Tada sam došao na ideju da se na ovaj način oda počast palim borcima specijalcima u Borovom selu, te sam 2011. godine zajedno sa Tonijem Zorićem, Damirom Šilićem i Daliborom Baletićem krenuo za Vukovar. U 2012. godini nismo vozili karavanu, a u 2013. godini smo se odlučili da napravimo nešto masovnije - kazao je Marić.

Dodao je kako nakon pauze u Jablanici, kreću prema Kiseljaku, gdje će prenoćiti i odakle će dalje sutra ujutro krenuti prema Žepču. Nakon toga, iz Žepča kreću prema Županji, a potom prema Vukovaru.

Sudionika karavane iz Vukovara Vladan Gora kazao je kako vremenske prilike idu u prilog biciklistima.

- Nije previše vruće, a niti hladno. Ovo je vrijeme idealno za nas bicikliste. Za mene je ovo prvi puta da sudjelujem u karavani. Nas šestero, od kojih je četvero iz Vukovara, i dvojica iz Gradišta, došli smo ovdje kako bi sudjelovali u karavani prijateljstva. Organizacija je odlična i sve je super - kazao je Gora.

Biciklistička karavana trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 420 kilometara.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima više 50 godina, a ono što je posebnost jeste da i ove godine u karavani sudjeluje šest žena.

Karavana će po dolasku Vukovar sudjelovati u obilježavanju 26. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu, a i ove je godine uvrštena u službeni program obilježavanja Dana Grada Vukovara.

(FENA/Merima Druškić)

Biciklisti
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.