7.5.2017. 14:05
0
Bh. rukometaši dočekuju Fince u Goraždu, pobjeda povećava šanse za Euro u Hrvatskoj
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 4. kolu grupe 3 za odlazak na Europsko prvenstvo naredne godine u Hrvatkoj, večeras će u Goraždu igrati susret protiv Finske.


Izabranici Bilala Šumana prije četiri dana slavili su prvu kvalifikacionu pobjedu u Finskoj, a sada će istog protivnika imati priliku da poraze i na domaćem terenu.

- Publika će nas sigurno nositi i Fincima neće biti lako, jer oni nisu navikli na vatrenu publiku. Ipak, moramo biti oprezni jer Finska je pokazala da može iznenaditi i kazniti greške protivnika. To su pokazali pobjedom protiv Austrije, a nama su u prošlom meču stvarali dosta problema - rekao je selektor BiH Bilal Šuman.

Španija ja prva u grupi sa osam osvojenih bodova, a po dva boda imaju BiH, Austrija i Finska.

Reprezentacija BiH će posljednja dva kvalifikaciona susreta odigrati protiv Španije 14. juna u Goraždu i 17. juna protiv Austrije u Beču. Slijedi žestoka borba u narednim utakmicama za drugo mjesto koje vodi direktno na Evropsko prvenstvo. Zbog je za rukometne Zmajeve važno da večaras dobiju Fince.

Susret BiH i Finske igra se večeras od 20 sati uz direktan prenos na FACE TV.

(Patria/Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.