9.5.2017. 17:00
0
Pobjednika Tour de Francea na treningu udario auto
Prošlogodišnjeg pobjednika Tour de Francea Britanca Chrisa Froomea (31) za vrijeme treninga na jugu Francuske oborio je automobil koji je potom pobjegao.

Član britanske momčadi Team Sky imao je sreće i u sudaru nije teže stradao za razliku od njegovog bicikla koji je potpuno uništen. Froome smatra kako ga je automobil namjerno udario jer ga jedno vrijeme pratio, prenosi Hina.

"Najvažnije je da sam dobro. Imao sam sreće i prošao sam bez ozljeda. Nažalost, moj bicikl je posve uništen", kazao je 31-godišnji Britanac dodavši: "Vozač me namjerno udario."

Policija je odmah otvorila istragu, no za sada nije pronašla počinitelja. Na mjestu na kojem se dogodila nesreća nema kamera, ali se u policiji nadaju kako je Froome ili netko od njegovih kolega zapamtio marku automobil ili možda registarsku oznaku.

Prošlog mjeseca u u talijanskom gradu Filottranu poginuo je bivši pobjednik utrke Giro d'Italia Michele Scarponi (37). Član momčadi Astana stradao je za vrijeme treninga nakon što je na njega naletio automobil. Usprkos brzoj intervenciji liječnika nije mu bili pomoći.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.