4.6.2017. 20:00
0
Liga prvaka: Rukometaši Veszprema osvojili treće mjesto
Rukometaši Veszprema osvojili su treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka koji se održava u Kolnu.
U dvoboju za bronzu mađarski sastav je pobijedio Barcelonu 34:30 (18:17) osvojivši prvi put treće mjesto.

Veszprem još nikada nije bio evropski prvak. Posljednje dvije sezone, te ukupno tri puta je gubio u finalima. Ovog puta dohvatio je utješnu nagradu. Barcelona je rekorder s devet evropskih naslova, ali ove sezone nije uspjela dohvatiti 'decimu'.

Veszprem je bio bolji veći dio susreta i zasluženo izborio pobjedu. Mađari su već u prvom poluvremenu imali četiri gola prednosti, ali Barca je do konca poluvremena smanjila na gol zaostatka (18:17), a u nastavku i uspjela izjednačiti (22:22).

Mađarski sastav je serijom 5:0 pobjegao na 27:22 i potom održavao visoku prednost. U jednom trenutku Veszprem je vodio i sa šest golova prednosti (34:28).

Mađare je do pobjede predvodio Aron Palmarsson s osam golova, dok su Laszlo Nagy, Cristian Ugalde i Mate Lekai zabili po šest golova. 

Kod Barcelone najefikasniji su bili Timothey N'guessan sa šest, te Valero Rivera i Raul Entrerrios sa po pet golova, prenosi Hina.

(Fena/Alen Avdić) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.