7.6.2017. 12:12
0
Na zeničkom mitingu Žunić najavljuje novi rekord
Na atletskom stadionu SRC Kamberovića polje danas će biti održan osmi "Međunarodni atletski miting Zenica 2017" uz učešće oko 130 atletičara i atletičarki iz 14 zemalja.

Najveće interesovanje vlada za utrku na 800 m u kojoj će učestvovati Amel Tuka i mladi zenički atletičar s ispunjenom normom za evropsko prvenstvo Abedin Mujezinović, a njihov cilj je da obore rekord mitinga.

-Želim da sutra nastupim pred svojom publikom i danas imam zvanično prvu trku na 800 metara ove godine. Osjećam se dobro i zdrav sam, što je meni najvažnije. Očekujem jednu dobru utrku, a poželio bih i sreću svim takmičarima sutra - kazao je Tuka.

Velika borba voditi će se i na bacalištu kugle za muškarce, gdje će nastupiti Hamza Alić, Mesud Pezer i hrvatski rekorder Stipe Žunić, koji je nedavno postavio novi rekord svoje države s 21,48 metara. On je najavio da će i na zeničkom mitingu pokušati ponovo da obori rekord Hrvatske u bacanju kugle.

Osim njih još će neki od najpoznatijih svjetskih sportista učestvovati na mitingu, u muškoj konkurenciji to su Jan Kranberger i Aleksa Kijanović na 100 m, Elzan Bibić na 3000 m, Izmir Smajlaj u skok udalj, Dejan Mileusnić bacanje koplja i Ibrahim Moaaz i Rilan Varga u bacanju diska disciplina disk.

U ženskoj konkurenciji favoriti po disciplinama su Zorana Bajraktarević na 100 m, Anita Horvat na 400 m, Amela Terzić na 1.500 m, Alina Rotaru skok udalj, Aleksandra Travernier bacanje kladiva i Pauline Pousse bacanje diska.

U pratećem dijelu programa planirane su trke u kolicima, za predškolski uzrast, trke na 200 m za juniore, kao i na 3000 m za uzrast 2001. godište i mlađe.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.