26.6.2017. 13:50
0
Bodybuilding: Bosanac Enis Dedić se kvalifikovao na nacionalno takmičenje SAD-a
Bosanac Enis Dedić kvalifikovao se na nacionalno takmičenje Sjedinjenih Američkih Država u disciplini 'klasični physique', koji će se u novembru održati u Majamiju. Dedić je tokom vikenda osvojio zlatnu medalju na takmičenju u Saveznoj Američkoj Državi Indijana, u gradu South Bend gdje trenutno i živi.

- Sretan sam zbog uspjeha, sada se pripremam za nacionalno takmičenje SAD-a krajem godine – izjavio je Dedić za agenciju Patria.

Dedić je profesor sporta i tjelesnog odgoja, rođen u Brezi, ali se prije nekoliko godina preselio u Indijanu, gdje živi sa porodicom.

Klasični Men's Physique, u kojoj se Dedić takmiči je kategorija u bodybuilding takmičenju, zvanično uvrštena u kalendar takmičenja od 2012. godine. Od ostalih bodybuilding disciplina razlikuje se po tome što takmičari imaju limit na tižinu, koja zavisi od visine takmičara. Dedić je visok 193 cm, i ne smije imati više od 109 kilograma.

Oni koji su utemeljili disciplinu pokušavaju postići da je svaki dio tijela takimičara proporcionalan njegovoj visini, odnosno da takmičari izgledaju prirodno.

(NAP/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.