1.7.2017. 18:06
0
U Tuzli počeo 2. međunarodni turnir veterana u rukometu
Oko 200 rukometašica i rukometaša iz deset klubova Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine sudjeluje na 2. međunarodnom rukometnom turniru veterana koji je danas počeo u Tuzli.

Na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, unatoč vrućini, bivši rukometaši i rukometašice pokazali su visok nivo igre i kvaliteta, što i nije neobično obzirom da se radi o nekadašnjim velikanima ovog sporta.

Poslije prvog dana u konkurenciji rukometaša bez poraza su ekipe Travnika, sa tri pobjede, i domaće Slobode I, koja ima dvije pobjede i remi.

U konkurenciji rukometašica sa po dvije pobjede prvi dio turnira okončale su igračice Jedinstva (Tuzla) i ekipa internacionalnog sastava All Stars West, koje će sutra igrati za pobjednički pehar.

Inače, utakmice se igraju po 14 minuta bez pauze.

Današnji rezultati:
Rukometaši:

Dobova (Slovenija) – Sloboda I 7:10, Križevci (Hrvatska) – Sloboda II 5:6, Goražde – Sloga (Doboj) 9:6, Travnik – Stara škola Subotica 10:8, Sloboda I – Sloga 8:8, Sloboda II – Stara škola Subotica 7:11, Dobova – Goražde 6:8, Križevci – Travnik 8:9, Goražde – Sloboda I 6:7, Travnik – Sloboda II 9:4, Stara škola Subotica – Križevci 6:3

Rukometašice:
Jedinstvo (Tuzla) – Bihać 12:2, All Stars West – All Stars East 5:4, All Stars West – Bihać 6:3, All Stars East – Jedinstvo 4:10

Večeras od 19.30 sati na stadionu Tušanj planirano je druženje svih sudionika turnira, a u nedjelju od 12 sati počet će razigravanje ekipa za plasman, nakon čega će biti upriličeno proglašenje pobjednika, te dodjela priznanja i nagrada.

Organizator turnira je Udruženje "Veterani RK Sloboda" Tuzla.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.