2.7.2017. 17:20
0
Reprezentacija BiH sedma na Evropskom prvenstvu u 'ragbiju sedam'
Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ragbiju sedam, koji se igra kao jedan od olimpijskih sportova, osvojila je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu 'konferencija 1', koje je danas završeno u bugarskom gradu Burgasu.

Nakon odigranih utakmica u 'grupi A' reprezentacija BiH je zauzela drugo mjesto, iza domaćina Bugarske, a u razigravanju za konačan plasman savladala je selekciju Turske sa 17:12.

Prvo mjesto na turniru dijele domaćin Bugarska i Mađarska, treće mjeste takođe dijele Slovačka i Malta, peta je Srbija, šesta Norveška, sedma BiH, osma je Turska, deveti Monako, deseta Slovenija, jedanaesta Crna Gora, i dvanaesta selekcija Burgasa, koja je igrala van konkurencije.

Treba istaći da su reprezentativci Bosne i Hercegovine bili jedna od najefikasnijih selekcija na ovogodišnjem prvenstvu a nisu uspjeli poentirati samo protiv mađarske reprezentacije.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvensvtu u ragbiju sedam predstvljali su: Armin Zadić, Sabahudin Subašić, Mahir Bišić, Selmir Glavaš, Haris Begić, Adnan Hamzić, Maid Šabanović, Dženan Durgut, Sedad Tufekčić, Almir Sakić, Jasmin Karapandžić i Jasmin Kubat, a selektor je bio Mirza Kapić.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.