26.7.2017. 10:00
1
Zlatna medalja s Hrvatskih svjetskih igara stigla u Tuzlu
Članica reprezentacije BiH i Karate kluba “DO” Tuzla Stefani Krešić predstavljala je našu zemlju i na Hrvatskim svjetskim igrama, gdje je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Tim povodom gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović primio je jučer u Gradskoj upravi predstavnike karate klubova Do iz Tuzle i Sensei iz Lukavca. Takmičarke i takmičari ova dva kluba, Stefani i Sandro Krešić, te Dženana Šiljegović, u prethodnom periodu ostvarili su vrhunske rezultate, osvojivši medalje na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle, osvajanje prvog mjesta na ovako značajnom takmičenju predstavlja odličan rezultat za tuzlanski sport, što posebno ohrabruje uoči priprema za naredne turnire, ali i Olimpijske igre koje će biti održane 2020. godine u Japanu.

- Ja sam ponosan na osvajače medalja. Tuzlanka Stefani Krešić, na Hrvatskim svjetskim igrama osvojila je prvo mjesto, ona i Dženana Šiljegović iz Lukavca osvojile su drugo mjesto na evropskom takmičenju, a Sandro Krešić je ove godine osvojio treće mjesto na Svjetskom kupu u Umagu. Ovom prilikom čestitam i trenerima Anti Krešiću, iz karate kluba DO, koji ima impresivne rezultate, za godinu dana jedanaest medalja na međunarodnim takmičenjima i nagli razvoj kluba i karate sporta, kao i Mehmedu Haliloviću, iz kluba Sensei, za uspjeh Dženane Šiljegović - izjavio je Imamović.

Mladi takmičari i njihovi treneri ovom prilikom zahvalili su gradonačelniku i Gradu Tuzla na dosadašnjoj podršci, saopćeno je iz Pres-službe Grada Tuzla.

(Fena/Alen Avdić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.