31.7.2017. 11:55
0
Utopio se sin jednog od najboljih odbojkaša svijeta!
Tragedija koja se dogodila na Braču, kada se utopio dječak iz Srbije (13) potresla je cijeli region, a najviše svijet sporta i odbojke.
Kako Telegraf saznaje, dječak koji se utopio sin je jednog od najboljih odbojaša svijeta Markosa Milinkovića. 

Milinković je legenda odbojke u Argentini, a porijeklom je Srbijanac. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. 

Oženio se Novosađankom s kojom je i dobio sina Luku, koji je doživio nesreću na Braču. Kako piše Index.hr, njega su oko 19 sati primijetili kupači u uvali Mala Lozna, prenosi Avaz.

Dječak je pronađen kako bez znakova života pluta u moru. Šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji, utvrdit će istraga. Policija je odmah došla na mjesto nesreće i prema prvim izvještajima, "nema elemenata koji bi ukazivali na krivično djelo", tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja. 

Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svijest tokom ronjenja. 

O svemu je obaviješteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija. Markos Milinković hitno je krenuo iz Argentine za Hrvatsku. Inače, Milinković je rođen u Argentini 1971., a igrao je za selekciju ove zemlje od 1999. do 2007. 

U karijeri je igrao za klubove iz Argentine, Brazila, Grčke i Italije od kojih su najpoznatiji Sisley Treviso, kao i Olympiakos iz Atine. Bio je šest puta najbolji igrač Argentine, učestvovao na IO 1996., 2000. i 2004. godine, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.