15.8.2017. 18:54
0
Edin Puhalo nakon nove pobjede: Želim nove izazove i još bolje protivnike
Bh. bokser Edin Puhalo, u svijetu boksa poznatiji kako Iron Puki, ostvario je još jednu važna pobijedu u svojoj kartijeru, 13. po redu i 12. nokautom.

Puhalo je u subotu u Tesliću za samo dva minuta borbe nokautirao srbijanskog borca Milenka Samardžića.

“Iza mene su odlične pripreme, što je dalo rezultatem tako da sam protivnika nokautirao za samo 2 minute borbe”, kaže Iron Puki.

Ovo je bh. bokseru treća pobjeda ove godine.

“Od početka godine pa do ovog meća sam odradio preko 500 rundi sparinga, pored ostalih redovnih treninga, tako da nije slučajno što na ovakav način završavam svoje mečeve. Upornost i svaki trud se itekako isplati”, kaže Puhalo, koji nakon ovog meča odmah nastavlja s treninzima jer ga uskoro očekuje novi nastup, ovaj put u Budimpešti ili u Crnoj Gori.

“Želim nove izazove i još bolje protivnike, a do kraja godine bi se trebao boriti za WBA titulu za koju pod zastavom BiH ojoš niko nije boksao”, objašnjava Puhalo i dodaje:

“To je za mene velika šansa, želim postati WBA šampion. Nadam se da ću imati podršku nadležnih u institucijama države koju predstavljam u najboljem svijetlu.

Hvala svima koji prate i podržavaju moj rad, a posebno mojim sponzorima” poručio je bh. bokser.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.