22.8.2017. 12:45
0
2. međunarodni rukometni turnir - Više od igre
Dana 21.08.2017. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“, Općina Novi Grad okupili su se igrači sa šireg spiska Selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na II. Međunarodnom rukometnom turniru za kadete (2000./2001. godište) pod nazivom „VIŠE OD IGRE“ koji će se igrati u periodu od 08.09. – 10.09.2017. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „SPIRITUS“ Sarajevo.

Na turniru će igrati ekipe koje nam dolaze iz ex-Jugoslavije, a koje sa svojim seniorskim selekcijama imaju značajnu ulogu u europskom rukometu. Na turniru igraju sljedeće ekipe: R.K. CELJE PIVOVARNA LAŠKO (Slovenija) – branioc titule sa prošlogodišnjeg turnira, R.K. BALIĆ&METLIČIĆ (Hrvatska) – finalista sa prošlogodišnjeg turnira, R.K. CRVENA ZVEZDA (Srbija), R.K. PARTIZAN (Srbija), R.K. METALURG SKOPJE (Makedonija) te ekipe iz Bosne i Hercegovine  H.R.K. IZVIĐAČ CO, R.K. BORAC mtel  i kao domaćin SELEKCIJA GRADA SARAJEVA koja je osvojila treće mjesto na prošlogodišnjem turniru. 

Na prvom okupljanju se pojavilo 25 igrača koji dolaze sa područja Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Kanton Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: R.K. Goražde, R.K. Radnićki Goražde, R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Briješće i škola rukometa Sedmerac Sarajevo. 

Na širem spisku igrača Selekcije Grada Sarajeva su:

GOLMANI:
KENAN ĐULIĆ – RK BRIJEŠĆE 
ADNAN KURTOVIĆ – RK BRIJEŠĆE 
DŽENAN MUSIĆ – ŠR SEDMERAC
MILOŠ SIMANIĆ –RK SLAVIJA 
BELMIN BEČIĆ – RK RADNIČKI

KRILA:
FILIP BLAGOJEVIĆ – RK SLAVIJA 
HARIS KUNOVAC – RK GORAŽDE 
ANES KLAČAR – ŠR SEDMERAC 
AJDIN IMAMOVIĆ - RK BRIJEŠĆE 
TARIK VELIĆ – RK BRIJEŠĆE 

BEKOVI:
ADIS HALILOVIĆ – ŠR SEDMERAC  
BILAL ČAUŠEVIĆ – RK BRIJEŠĆE 
ERMIN OMBAŠA – RK BRIJEŠĆE 
EMIR AGOVIĆ - RK BRIJEŠĆE 
HARUN DJANA – RK GORAŽDE 
BEKIR DŽEMIDŽIĆ – RL GORAŽDE
KERIM TORLAKOVIĆ - RK BOSNA SARAJEVO
NEDIM RAHMAN – RK BOSNA SARAJEVO
AMAR KORKARIĆ - RK BOSNA SARAJEVO
ADNAN ISAKOVIĆ – RK RADNIČKI 
IGOR LAZAREVIĆ – RK SLAVIJA 

PIVOTI:
ASIM NUMIĆ – RK VOGOŠĆA 
ELDIN PURIŠ – ŠR SEDMERAC 
FARIS RAONIĆ – ŠR SEDMERAC
KENAN SELIMOVIĆ – RK BRIJEŠĆE 


Stručni štab čine treneri Sanjin Kolaković (R.K. Sedmerac), Muhamed Imamović (R.K. Briješće), Dejan Tešanović (R.K. Slavija) i Sead Lagumdžija (R.K. Sedmerac).

Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstoječem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Na žalost na turniru može učestvovati samo 14 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji ali i zbog toga što će se na području grada po prvi put okupiti igrači iz vrhunskih  regionalnih timova, koji su predstavljali velikane rukometa u ex-Jugoslaviji. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini, izjavili su ispred Udruženja SPIRITUS.

Podršku realizaciji turnira su pružili Grad Sarajevo, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Novi Grad Sarajevo, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, zlatni sponzor kompanija SHOT doo Zenica te kompanije MIBRAL doo GOG Računari Zenica, ZENKO doo Zenica te brendovi MANNERS, SKY COLA, ELLA, NUTRIBULLET.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.