17.9.2017. 13:39
0
Okončan 11. po redu Sarajevski polumaraton
Mađar Tomas Nagy osvojio je 1. mjesto na 11. Sarajevo Coca-Cola polumaratonu održanom danas u glavnom gradu BiH, dok je od žena najbrža bila Lucija Kimani iz Bosne i Hercegovine.

Oko 3.000 trkača iz više od 30 zemalja širom svijeta startalo je jutros u 10 sati ispred sarajevskog BBI centra.  

Organizator polumaratona, direktor Udruženja Maraton Sarajevo Erol Mujanović pojasnio je da su počeli sa utrkom za mališane "Zmajzi Kid's Run", nakon toga slijedio je tradicionalni polumaraton te G-Drive štafetni polumaraton, gdje su učesnici trčali 21 km, individualno i štafetno.

Također, bila je organizirana i Novo Nordisk Fan Run utrka za građane, od 4 km.

Za popunjenost svake od utrka organizator je rekao da je bila rekordna u odnosu na prošlu i sve prethodne godine.

- Raduje nas veoma kvalitetan odziv učesnika po broju zastupljenih stranih zemalja te odziv naših sugrađana, jer svake godine raste broj trkača iz BiH. To pokazuje da se puno više građana kreće i aktivnije živi - kazao je organizator Mujanović u izjavi za Fenu.  

Posebno je ukazao na društveno odgovorni aspekt današnje trke, jer je nekoliko stotina trkača danas trčalo da bi podržali određene društveno-odgovorne i humanitarne aktivnosti pojedinaca i nekih organizacija.

- Kao organizatore raduje nas činjenica da smo izrasli u platformu koja omogućava da se pruži pomoć velikom broju ljudi kojima je to potrebno - istakao je.

Za pobjednika Nagya, Mujanović kazao je da je vrlo dobar trkač i redovan učesnik te da je više puta odnosio pobjede u BiH.

Dodao je da su, s obzirom na današnje visoke temperature, vremena trkača bila koji minut sporija od njihovih uobičajenih ali da su, međutim, opet postigli jako dobre rezultate.  

Drugo mjesto je pripalo Vinku Slišku, a treće Slaviši Buniću. Kada je riječ o ženama, drugo i treće mjesto zauzele su Jelena Kosić i Aleksandra Marinkov.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.