26.9.2017. 18:25
0
Dallas Cowboysi klečanjem pred američku himnu poslali jasnu poruku Donaldu Trumpu
Fudbaleri Dallas Cowboysa, stručni štab i vlasnik tog NFL kluba Jerry Jones, kleknuli su prije početka intoniranja himne uoči utakmice sa Arizonom, u znak protesta protiv predsjednika SAD-a, kontroverznog Donalda Trumpa.

Piše: Haris Ahbabović

Publika na stadionu je zviždala, prije nego što su igrači ustali, zagrlili se i odslušali himnu.
 
"Zviždanje na utakmici, kada je cijeli klub kleknuo su bili najglasniji koje sam ikada čuo. Ali, iako je Dallas kleknuo kao tim, ustali su zbog naše himne. Napravljen je veliki napredak, svi volimo našu zemlju", napisao je Trump na Twitteru.
 
Podsjećanja radi, Trump je u petak rekao da bi fudbaleri iz NFL-a lige koji nisu stajali tokom intoniranja američke himne trebalo da budu otpušteni ili suspendovani, pošto su klečanjem pokazali "totalno nepoštovanje" za američko društvo i naslijeđe, prenosi Kurir.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.