7.10.2017. 14:15
0
Dobar nastup Brankovića i Bašića u Dordrechtu
Seniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Edin Branković i Nihad Bašić nastupili su na svjetskom kupu u Dordrechtu (Holandija).

U konkurenciji 92 najbolja brzoklizača svijeta, reprezentativci BiH imali su dobar nastup, a posebno su se istakli u trci na 1.000 m, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Bašić je ušao u drugi krug ove trke i zauzeo 32. mjesto, dok je Branković oborio državni rekord star šest godina s vremenom 1.27:171. 

Za odlazak na zimsku olimpijadu 2018. potrebno je da takmičar, kad se zbroje rezultati s četiri najavljena svjetska kupa, bude plasiran među 32 brzoklizača u trci na 500 m, 34 na 1.000 m i 36 na 1.500 m.

Dobri rezultati u Kini i Koreji dali bi realne šanse da bar jedan od reprezentativaca BiH ostvari cilj i izbori plasman na ZOI. 


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.