13.10.2017. 12:30
0
Malagić: Izviđač favorit, ali nećemo izaći na teren s bijelom zastavom
Rukometaši sarajevske Bosne u subotu dočekuju ekipu Izviđača u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Nakon tri kola sarajevski tim ima skor od jedne pobjede i dva poraza, a slijedi mu utakmica sa jednom od najboljih ekipa u ligi i prvim favoritom za titulu prvaka koji ima maksimalan učinak.

Pomoćni trener Fuad Malagić podsjetio je na nekadašnje susrete ova dva tima koji su odlučivali o titulama prvaka, naglašavajući da je u ovom trenutku Izviđač apsolutni favorit.

- Za nas jako važna utakmica, a na našu žalost Izviđač je favorit s obzirom na igrački fond. No, to ne znači da ćemo izaći s bijelom zastavom. Domaćini smo i učinit ćemo sve da tri boda ostanu na Mojmilu - kazao je Malagić na konferenciji za novinare.

Prvotimac Ratko Nikolić prošlu sezonu igrao je za Izviđač za koji ističe da je trenutno kvalitetniji tim od Bosne.

- Mlada i perspektivna ekipa, i kod njih je bilo dosta promjena. Nismo favoriti i tu ulogu prepuštamo njima, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Po kvalitetu smo slabiji i moramo dati maksimum jer samo tako im možemo parirati. Uvijek sam bio optimist i iskreno se nadam pozitivnom rezultatu - istakao je Nikolić, koji je pozvao ljubitelje rukometa da u subotu dođu na Mojmilo i podrže ih.

Njegov timski kolega Haris Bračković naglasio je da ekipa svaku utakmicu koji igra kao domaćin ide na pobjedu i da će tako biti i ovaj put. 

- Malo smo poljuljani rezultatima u prva tri kola. Spremni smo, par povrijeđenih igrača koji nisu bili tu prošle dvije utakmice sada će nastupiti. Obećavam da ćemo pružiti dobru partiju i pozivam navijače da nas podrže - ističe Bračković.

Susret Bosna - Izviđač igra se u subotu u dvorani "Ramiz Salčin" od 20 sati.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.