14.10.2017. 13:50
0
Cipurković: Na Kararić više ne računam
Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa i Goražda Heim Meiha sastat će se danas u Tuzli u derbiju 4. kola Premijer lige BiH.

Obje ekipe su još neporažene, s tim da gošće imaju maksimalan učinak, dok su Tuzlanke uz dvije pobjede ostvarile jedan remi.

U taboru Tuzlanki vlada optimističko raspoloženje, iako će danas nastupiti bez suspendovane Šejle Kararić koja je u prva dva kola postigla 12 golova.

- Šejla Kararić je za mene završena priča. Na nju ne računam do kraja prvenstva. Samovoljno je napustila ekipu. Ona se ne treba meni ispričavati nego suigračicama koje je ostavila na cjedilu. Žao mi je što smo u Zavidovićima igrali neriješeno, jer smo bili bolji, ali ni remi nije neuspjeh – kaže za Fenu trener Jedinstva AtlasRelaxa Damir Cipurković.

Što se tiče susreta s ekipom Goražda Heim Meih, Cipurković vjeruje da će njegova ekipa prvenstvo nastaviti bez poraza, iako na spisku ima nekoliko lakše povrijeđenih igračica (Bošnjak, Sikimić, Kulić).

- Bolji smo od Goraždanki koje smo nedavno pobijedili na turniru, ali to treba opet potvrditi na terenu – napominje trener Tuzlanki.

Pobjedi se nada i najbolja tuzlanska rukometašica Admira Zvekić. Prvi je strijelac tima s prosjekom od 9 golova po utakmici, drugi je stijelac prvenstva sa 28 golova.

- Fantastično su otvorile sezonu i pokazale su da se u Goraždu igra kvalitetan rukomet. Dobile su sve tri utakmice, ali mislim da će se to danas promijeniti. Više neće biti neporažene. Protiv njih smo uvijek pokazivale našu spremnost, samopouzdanje, borbenost, zalaganje i nadmoćnost na terenu. Ni u jednom momentu nisam pomislila na loš ishod današnje utakmice – zaključila je Zvekić, koja je pozvala navijače da ih bodre i da se zajedno raduju novom uspjehu "labudica“.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax - Goražde Heim Meih igra se danas u dvorani Mejdan od 15,30 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.