14.10.2017. 15:05
0
Odbojkašice Slobode dočekuju ekipu HE na Drini iz Višegrada
Odbojkašice Slobode danas imaju priliku da zabilježe drugu pobjedu u Premijer ligi BiH.

U goste im dolazi ekipa HE na Drini iz Višegrada, koja je ranijih sezona znala zadati dosta glavobolje Tuzlankama. Pamti se posljednje gostovanje Višegrađanki u Tuzli novembra prošle godine, kada su slavile s glatkih 3:0.

Međutim, sada su obje ekipe u dosta izmijenjenom sastavu. Sloboda je osjetno podmlađena, jer su u druge klubove otišle Softić, Hadžić, Kantić i Ramić, dok je Kamberović na školovanju u SAD.

Ekipa Slobode u srijedu je poražena u Kupu FBiH od Kule Gradačac (3:1), tako da neće braniti trofej Kupa FBiH osvojen prošle sezone upravo protiv ekipe iz Gradačca.

– Što se tiče Kupa, išli smo na pobjedu. Međutim, pred utakmicu se razboljela bitna igračica Daliborka Simić i treneri su morali rotirati postavu. Sve što smo radili pripremajući se za utakmicu palo je u vodu. Sada idemo još jače i posvetit ćemo se samo prvenstvu i dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u pravom svjetlu - kaže za Fenu kapitenica Slobode Elma Karabegović.

Za današnji susret kaže da neće biti lako, ali obećava veliku borbenost.

– Ekipa HE na Drini sigurno je jedna od najnezgodnijih ekipa. One imaju dovoljno iskustva u Premijer ligi za razliku od nas, ali mi imamo veću želju za pobjedom, to je sigurno. Obećavam uime mojih suigračica jako zanimljivu i dobru igru i dat ćemo sve od sebe da tri boda ostanu u Mejdanu – najavila je kapetanica Slobode.

Novi trener Mensur Malović kaže za Fenu da je liga ove sezone dosta izjednačena i da svako svakoga može pobijediti. Izuzetak je, dodaje, ekipa Gacka koja je glavni pretendent na naslov prvakinja.

- Višegrađanke su u 1. kolu izgubile od BL Voleya i sigurno će dati sve da u Mejdanu osvoje koji bod. Naša ekipa je nova i mlada, ali vlada dobra atmosfera i vjerujem da će se to vidjeti na parketu - kaže Malović.

Utakmica Sloboda - HE na Drini igra se u maloj dvorani Mejdana od 19 sati.


(Fena/Admir Oručević)


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.