30.10.2017. 12:57
0
Reprezentacija u sjedećoj odbojci u pohodu na 10. titulu evropskog prvaka
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci jutros je otputovala u Poreč, gdje se od 4. do 12. novembra održava Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Izabranici Mirze Hrustemovića pokušat će izboriti 10. jubilarnu titutulu. Do sada su to uspjeli 1999., 2001., 2003., 2005., 2007., 2009., 2011., 2013. i 2015. godine, piše agencija Patria.

Prije odlaska na EP naši reprezentativci su odradili dva ciklusa priprema, a prema informacijama nema povrijeđenih igrača. Jednoglasno poručuju da je sve osim zlata neuspjeh. 

Reprezentacija BiH igrat će u B-grupi s ekipama Gruzije, Mađarske i Srbije, u A-grupi su Hrvatska, Italija i Poljska, u C-grupi Latvija, Holandija i Rusija, a u D-grupi Njemačka, Turska i Ukrajina.

Prvi susret igramo 6. novembra protiv Gruzije, 7. protiv Mađarske, a 8. protiv Srbije. Polufinalni susreti igrat će se 10. novembra, dok je finale 11. novembra.

Prvu evropsku titulu reprezentacija je osvojila 1999. u Sarajevu, a ponovo su predali kandidaturu da se ovo takmičenje 2019. godine održi u Sarajevu. Odluka o tome bit će donesena tokom boravka u Poreču. Osim BiH, kandidati su i Mađarska i Poljska. 

U Poreč su otputovali:

Ismet Godinjak, Adnan Manko, Sabahudin Delalić (kapiten), Armin Šehić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Beniz Kadrić, Safet Alibašić, Ermin Jusufović i Adnan Kešmer sa trenerima Ejubom Mehmedovićem i Zikretom Mahmutovićem.   

(NAP/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.