8.12.2017. 13:22
0
Bračković: Borac favorit ali se ne predajemo
Dva najtrofejnija rukometna kluba u Bosni i Hercegovini, sarajevska Bosna i banjalučki Borac u subotu će u Sarajevu odmjeriti snage u okviru utakmice 11. kola Premijer lige BiH.
Gosti iz Banje Luke u prvom dijelu prvenstva, koji se približava kraju, kotiraju mnogo bolje od sarajevske ekipe te su favoriti u tom duelu.

- Utakmice između Bosne i Borca su uvijek bile dobre predstave i mogu obećati da će tako biti i ovaj put. Borac je apsolutni favorit, ali se ne predajemo. Iskreno se nadam da ćemo ponoviti pristup i borbu iz posljednje utakmice protiv Gračanice, a igramo i kod kuće te ćemo sigurno dati sve od sebe da priredimo iznenađenje - izjavio je prvotimac ekipe s Mojmila Haris Bračković.

Bosna u dosadašnjem dijelu prvenstva bilježi veoma loše rezultate, te uz izuzetno težak raspored, 'studenti' nisu uspjeli opravdati očekivanja.

- Stanje na tabeli je daleko od realnog pokazatelja kvaliteta naše ekipe, koja je izuzetno mlada s mnogo potencijala. Raspored na početku je bio prilično težak i nakon uvezanih nekoliko poraza ekipa je počela i psihički da pada, a tako mlade momke je jako teško izvući iz toga. Potom je došao i novi trener koji je nametnuo drugačiji ritam i trebalo se i na to naviknuti - mišljenja je srednji bek sedmerostrukog prvaka BiH.

U srijedu su Bosnini rukometaši, oslabljeni neigranjem četvorice prvotimaca, pružili izuzetno jak otpor ekipi Gračanice, na gostovanju u okviru Kupa BiH, ali podlegli su pritisku u posljednjim minutama utakmice.

- Mogli smo do pobjede u Gračanici da smo imali malo sportske sreće koja ove godine nikako nije naš saveznik. Igrali smo zaista dobro, ali nam je opet falilo 'ono malo', što ja pripisujem psihičkom stanju u kojem se nalazimo i neiskustvu većine igrača - kazao je dvadesetšestogodišnji Sarajlija za klupsku stranicu.

Iako trenutna ekipa bilježi loše rezultate, sama organizacija kluba je na veoma visokom nivou.

- Osigurani su nam svi uvjeti za nesmetan rad. Imamo punu podršku uprave kluba, koja dosta vremena provodi s nama i prati naš rad što je u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo veoma bitno - zaključio je Bračković.

Utakmica između Bosne i Borca se igra u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu od 20.00 sati.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.