31.12.2017. 14:50
0
Pogledajte kako je Mirko Filipović u povratničkoj borbi nakon 60 sekundi nokautirao Japanca Kohsaku
Mirko Filipović vratio se u ring pobjedom točno godinu dana nakon što je osvojio Rizinov Grand Prix. Nakon minutu borbe nokautirao je Japanca Kohsaku i tako najavio da je spreman za nove dvije borbe koje je dogovorio s Rizinom.

“Ne mogu bez borbi, a i dobro me plaćaju”, iskreno je poručio 43-godišnji Filipović uoči povratničke borbe koju je završio lakše od očekivanog, piše “Index“.

Cro Cop je dominirao od samog početka borbe, odmah je srušio suparnika na pod, a zatim ga dovršio brutalnim udarcima. Sudac je morao prekinuti borbu jer se Japanac na kraju nije ni branio.

Suparnik je četiri godine stariji od njega, a u MMA je od 1995. godine. Najveću pobjedu ostvario je protiv Fedora Emelianenka, po mnogima najvećeg borca svih vremena. Rusa je pobijedio još 2000. kontroverznim prekidom na “Rings: King of Kings” turniru, ali Fedor mu se osvetio pet godina kasnije.

Ova borba bila je posebna za Cro Copa jer je s njim u kutu bio njegov 15-godišnji sin Ivan.

Pogledajte Mirkov furiozni nokaut (snimak borbe je u intervalu 5:50-6:50)

 

(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.