3.1.2018. 12:53
0
Uprkos cerebralnoj paralizi Sarajka osvaja medalje u skijanju
Paraolimpijska skijašica iz BiH Ilma Kazazić koja ima cerebralnu paralizu, skijati je naučila sa tri, a prije sedam godina se tim sportom počela profesionalno baviti.

Trenutno se priprema za predstojeće Paraolimpijske igre u Južnoj Koreji, radeći kondicione treninge, jer na planinama nema snijega.

– Na početku je to bilo sve nekako nestvarno, nisam sve razumjela. Rekreativno skijanje i profesionalno skijanje su dvije potpuno različite stvari. Krenuli smo polako od nekih osnovnih stvari, na kraju smo došli do toga da se počnem takmičiti u Svjetskom kupu, kaže Ilma.

Pogledajte priču “Radija Slobodna Evropa“:



(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.