27.1.2018. 10:00
0
Lejla Tanović produžila ugovor s grčkim SMF timom
Najbolja profesonalna bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Tanović, rangirana na 74. mjesto UCI ranking liste, obnovila je ugovor sa grčkim SMF timom.

Bit će to druga godina da Tanović nastupa za taj tim s kojim je u protekloj sezoni osvojila rekordnih šest UCI medalja. Dobra saradnja će se nastaviti i u ovoj sezoni u kojoj je planirano da nastupi na tri svjetska kupa.

- Trenutno se nalazimo u Hercegovini gdje smo obavili većinski dio priprema do sada i ostajemo još tri sedmice. Nakon toga putujemo za Ohrid na trening kamp gdje će Lejla trenirati zajedno s najtrofejnijim Oxygen klubom iz Makedonije. Naš cilj na kampu bit će da radimo na određenim segmentima u kojima Lejla može napredovati i još se više približiti najboljim vozačicama svijeta - rekao je Feni njen trener Amar Njemčević.

Početak sezone planiran je nastupom na etapnoj UCI utrci u Marmarisu krajem marta, a nakon toga očekuju je izuzetno težak i naporan raspored u aprilu.

Glavni cilj će biti napredak na UCI ranking listi.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.