27.1.2018. 14:40
1
Muzurović uoči današnjeg baraža: Koga god dobijemo sportski ćemo se sa njima "pobiti"
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati svog protivnika u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koj se igra naredne godine u Danskoj i Njemačkoj.

Kao što je poznato nastup našeg nacionalnog tima je pod znakom pitanja obzirom da je EHF zvanično otvorio istragu u slučaju "Tomislav Nuić".


- Prije svega očekujem da procedura koju je pokrenuo EHF završi u našu korist, jer sve ono što ćemo dostaviti i na osnovu materijala koji nam je dostupan, smatram da nikakvih dilema oko našeg učešća u baražu, i sa sportske strane, ali i na osnovu materijala u koji sam se lično uvjerio. Naravno ostavljam uvijek jednu rezervu, jer živimo u surovom svijetu, koji nekad zna biti nemilosrdan, pogotovo kad je odnos velikih i malih. Međutim ako se sagleda sve ono sa sportskog aspekta mi smo reprezentacija koja će danas u 16 sati dobiti prpotivnika za baraž - kazao nam je Muzurović.

Kao mogućeg protivnika nikoga nije izdvajao, ali je naglasio kako su sve selekcije tamo izuzetno jake

- Nema laganih protivnika, jer su sve to učesnici EP i mogli smo da vidimo kvalitet tih reprezentacija. Ne mogu i ne želim da špekuliram imenima, jer nemamo takav luksuz da rangiramo bilo koju reprezentaciju na bolju ili lošiju. Ipak koga god dobijemo u baražu, ubijeđen sam da ćemo dati sve od sebe i tom prilikom se kvalitetno u sportskom žargonu "pobiti" u tom baražu i očekivati najbolje - istakao je Muzurović.

Naglasio je kako prije toga je neophodno odraditi sve predradnje koje se tiču administrativnog statusa RK BiH.

- Tu mislim na standarnu sapunicu oko računa koji je blokiran kada je savez u pitanju, a to je osnov za bilo kakvo djelovanje, pa i za priču kako će funkcionisati ne samo A reprezntacija, već i sve ostale koje smo stavili u puni pogon. Dok se sve ove stvari dešavaju, trenutno se nalazim u Trebinju, sa našom U-16 reprezentacijom, da dam tim momcima podršku na četverodnevnim pripremama - kazao nam je Muzurović.

Podsjećamo, u žrijebanju baraža danas će učestvovati 18 reprezentacija.

U prvom "bubnju" bit će reprezentacije Norveške, Bjelorusije, Srbije, Makedonije, Češke, Hrvatske, Slovenije, Islanda te Švedske ili Španije, a u drugom Mađarska, Crna Gora, Austrija, Portugal, Litvanija, Holandija, Rumunija, Rusija, Bosna i Hercegovina ili Švicarska (nakon odluke EHF-a), prenosi Avaz.


(Admir Oručević) 

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.