12.2.2018. 10:15
0
ZOI - Pyeongchang: Vjetar odgodio ženski veleslalom, nova utrka u četvrtak
Na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu zbog jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih uslova odgođena su prva takmičenja u alpskom skijanju i otkazane kavlifikacije u pojedinim snowbaord disciplinama.

U alpskom skijanju odgođen je muški spust te utrke ženskog veleslaloma u kojim je trebala da nastupi i bosanskohercegovačka predstavnica Elvedina Muzaferija. 

Organizatori su saopštili novi termin ženskog veleslaloma prolongiran za četvrtak ujutro, a prva utrka na programu je od 1.30 sati.

Za utrku ženskog olimpijskog veleslaloma prijavljena je 81 skijašica, a 18-godišnja Visočanka Elvedina Muzaferija imat će startni broj 68.

Vjetar već danima pravi poteškoće na skijalištima Pyeongchanga, a prvi problemi uslijedili su u skijaškim skokovima na maloj skakaonici gdje su skakači čekali po nekoliko minuta, zbog čega je takmičenje trajalo znatno duže od predviđenog.   

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.