17.2.2018. 13:29
0
Hokejaški savez Bosne i Hercegovine spremno dočekuje Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo
Povodom Kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, Divizija III, koje se krajem mjeseca održava u sarajevskoj Zetri, danas je u Malom muzeju BiH održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili Senad Zaimović, Predsjednik HSBiH, Dijana Tokić, direktorica reprezentacije i Brian Jokat, glavni trener reprezentacije BiH.

Sedam dana uoči početka ovog važnog događaja, Hokejaški savez BiH je potvrdio da su najvažnije pripreme obavljene te da Sarajevo spremno dočekuje ovaj kvalifikacioni turnir.  

Šest utakmica Svjetskog prvenstva održat će se u sarajevskoj Zetri, od nedjelje 25. do srijede 28. februara. Domaćin, reprezentacija Bosne i Hercegovine, dočekuje selekcije Kuvajta, Turkmenistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Utakmice će se igrati u 16:00 i 20:00 sati u nedjelju i ponedjeljak, te u srijedu u podne. Prvoplasirana ekipa će uzeti učešće na Svjetskom prvenstvu Divizije III Međunarodne hokejaške federacije. 
 
"Savez je u proteklom periodu organizirao sve moguće aktivnosti i uz pomoć sponzora i medija uspjeli smo doći do trenutka kada možemo objaviti da će se turnir sigurno održati. Do prvog januara radili smo na fizičkoj spremi, a potom smo stali i na led. Sportovi na ledu u BiH nemaju tretman kakav bi trebali imati. Igrat ćemo protiv reprezentacija koje imaju led tokom čitave godine, a mi imamo led evo tek mjesec i pol", rekao je predsjednik HS BiH Senad Zaimović.

Iako nisu imali led, naši reprezentativci su se vrijedno pripremali za ovo takmičenje te su u sklopu priprema odigrali i dvije utakmice sa reprezentacijom Makedonije, a potom i u Sloveniji sa Mariborom.  Prema riječima direktorice reprezentacije Dijane Tokić, ekipa je spremna za utakmice te se nadaju plasmanu na Svjetsko prvenstvo. 

"Ne bih bio ovdje da nemamo šansu. Nikada ne mislim ni na šta drugo osim na pobjedu. Pobjede dolaze iz priprema i planiranja. Obavili smo skauting i znamo koga trebamo gledati i od koga očekivati opasnost iz drugih reprezentacija. Bilo bi idealno da uđemo u posljednju utakmicu s dvije pobjede", istaknuo je glavni trener reprezentacije, Brian Jokat.

Hokejaški savez s ponosom najavljuje i posebno iznenađenje za publiku. U utorak 27. februara u 19:00  na ledu Zetre odigrat će se „Old Stars Exhibition Game“ – jedinstvena utakmica u kojoj će se suočiti velike zvijezde ruskog hokeja u ekipi Gazbromexport Team i United Balkan Team sa igračima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bugarske. 

Tim povodom, u Sarajevo stiže legenda svjetskog hokeja, osvajač zlatne medalje u Sarajevu 1984 – Sergei Makarov, a uz njega i čitava plejada legendarnih ruskih igrača koju predvodi direktor ruske profesionalne lige Aleksandar Medvedev.  

Ekipu Balkana će predstavljati, između ostalih, veteranski velikani Pirnat, Glumac, Blatnik, Dreven, Hafner, braća Hiti, Kecojević i drugi.  

Ulaznice za ovaj događaj mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima u sistemu Kupikartu.ba po jedinstvenoj cijeni od 15KM za sve utakmice.

Moguće je da će se zbog interesa za živim TV prijenosom gostujućih zemalja, utakmice u srijedu prebaciti na večernji termin. 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.