21.2.2018. 17:45
0
Hokejaši Češke i Rusije, te Kanade i Njemačke u polufinalu olimpijskog turnira
Na muškom hokejaškom olimpijskom turniru u PyeongChangu u polufinalu će igrati selekcije Češke i Rusije (pod zastvovom MOK-a) te Kanade i Njemačke.

U četvrtfinalu Češka je pobijedila branitelje naslova sa zadnje dvije olimpijade iz Sočija i Vancouvera - reprezentaciju SAD-a sa 3:2.

Hokejaši Rusije ostvarili su najubjedljiviji rezultat u četvrtfinalu savladavši Norvešku sa 6:1, Kanada je minimalnim rezultatom 1:0 savladala Finsku, dok su hokejaši Njemačke iznenadili Švedsku sa 4:3.

Polufinalni susreti igrat će se 23. februara, dok je finale na programu 25. februara.

Na ženskom olimpijskom turniru sutra će u finalu igrati hokejašice SAD-a i Kanade. Bronzanu medalju danas su osvojile Finkinje, koje su bile bolja od Rusije sa 3:2 

Rezultati četvrfinala (mušakrci): 
danas: 
Češka - SAD 3:2
Rusija - Norveška 6:1
Kanada - Finska 1:0 
Njemačka - Švedska 4:3

Parovi polufinala (23. februara):
Češka - Rusija 
Kanada - Njemačka   

Finale, žene (22. februara) 
SAD - Kanada 

Za bronzanu medalju (danas):   
Finska - Rusija 3:2

(FENA/Ajla Hurko) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.