26.2.2018. 11:04
0
Bh. paraolimpijka Ilma Kazazić peta u Austriji u slalomu
Bosanskohercegovačka paraolimpijka - alpska skijašica Ilma Kazazić osvojla je peto mjesto u slalomu na WPAS utrci u austrijskom Abtenauu.
Devetnaestogodišnjoj Sarajki to je drugi najbolji plasman u karijeri, a sjajnim nastupom osvojile je i bodove za svjetsku listu najboljih skijašica u toj disciplini.  

Bh. skijašici to će, pored generalnog poretka najboljih na ranking listi, omogućiti i pogodniji startni broj na predstojećim paraolimpijskim igrama koje počinju 9. marta, saopćeno je Ski kluba Ilmer. 

Na predstojećim igrama u Pyeongchangu Kazazić će biti jedina bh. predstavnica. U Južnu Koreju putuje s ispunjenom paraolimpijskom normom, a nastupit će u disciplinama slalom i veleslalom.

- Sretna sam što ću  nakon upornog i marljivog truda, nakon četiri godine borbe po mnogim svjetskim borilištima, zasluženo, sama sa sobom i vjerom u uspjeh, ponovo razviti zastavu svoje Bosne i Hercegovine, kao prije četri godine u Sočiju - kazaje Kazazić. 

Bez obzira na odličan tim koji s njom putuje u Pyeongchang, Kazazić je kazala da je tužna jer neće biti prisutan njen prvi trener i kapiten bh. tima Senad Turković, koji je preminuo prije 18 mjeseci, a on je ovoj mladoj Sarajki otvorio vrata velike svjetske skijaške scene.

Bh. sportska delegacija u Južnu Koreju putuje 6. marta, a pored Ilme Kazazić u timu će biti njen trener Leon Svetlin, ljekar Mirsad Muftić, te šef misije generalni sekretar Parolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić.

(Fena/Alen Avdić)
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.