9.4.2018. 10:07
0
Rezultati utakmica Vaterpolo lige KS
FOTO: Ilustracija
Proteklog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane su utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo u kategoriji seniora, te jedan revijalni susret u juniorskoj konkurenciji.

Ekipa banjalučkog Borca nastupa na takmičenju van konkurencije i u subotu je odigrala utakmice protiv SWAT-a i Mladosti. Protiv SWAT-a su slavili sa 16:8 (5:0)(4:2)(3:3)(4:3). Sa po pet pogodaka bolji od ostalih bili su Dado Ostojić (SWAT) i Stefan Simić (Borac).

U svom drugom susretu Borac je pobjedio Mladost 19:16 (4:8)(5:3)(6:2)(4:3). Iako su igrači Mladosti bili bolji u prve dvije četvrtine, Borac je iskoristio bolju formu i do kraja preokrenuo rezultat. Igrač utakmice bio je Faris Đugum (Mladost) sa devet postignutih golova.

Revijalni susret između juniora SWAT-a i Mladosti odigran je u nedjelju. Bolju igru u ovom susretu pružili su igrači SWAT-a, koji su slavili sa 11:6 (1:0)(4:1)(3:5)(3:0). U ovom susretu sa po tri pogotka istakli su se Faris Bečović, Haris Hadžić i Dado Ostojić (SWAT), te Bakir Tahmiščija (Mladost).

Naredno kolo je previđeno za 14. i 15. april 2018. godine.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.