10.4.2018. 21:30
0
''Silovali su me u srednjoj školi, MMA mi je spasio život''
Paige VanZant, jedna od najljepših MMA takmičarki svijeta, u danas objavljenoj knjizi prvi put je progovorila o najtežim trenucima života, silovanju i maltretiranju koje je proživjela u srednjoj školi.

VanZant je u svojim memoarima "Uspon: Preživjeti borbu svog života" i posljednjim intervjuima otkrila da je bila na korak do samoubistva te kako joj je sport spasio život. 

- MMA mi je spasio život, spasio me kao osobu - rekla je 24-godišnja takmičarka.

Svoj MMA debi odradila je u ljeto 2012., a preko Invicte FC probila se do UFC-a, u kojem je od 2014. godine. Nanizala je tri pobjede prije poraza od Rose Namajunas, vratila se pobjedom protiv Bec Rawlings, a u posljednja dva nastupa izgubila je od Michelle Waterson, te Jessice-Rose Clark u januaru ove godine.  

Prije desetak godina kao srednjoškolka je doživjela traumatično iskustvo. Kako je sama kazala, a prenose brojni američki portali, u knjizi je detaljno opisala kako su ju silovali njeni vršnjaci koji su ju prije toga napili.

- Selili su me, mijenjali pozicije, pokušala sam se boriti, ali bezuspješno. Udovi su mu bili kao mokri cement, a u mozgu teška magla. Budna sam i svjesna, ali tijelo mi je bilo mrtvo. Nisam ih mogla zaustaviti - opisuje detalje mlada sportistkinja, za koju su problemi tek počeli nakon silovanja.  

Zbog glasina u školi nazivali su ju lakom djevojkom, a morala je i promijeniti prezime kako je više ne bi zvali "Paige Slutton" (umjesto Sletten). Razmišljala je i o samoubistvu.

- Nisam vidjela drugi izlaz. Kad ste u takvoj poziciji, kad osjećate toliku bol, ne želite umrijeti, ali ne želite da vas više boli - kaže Vanzant. 

- Prošlo je od tada 10 godina, u drugačijoj sam poziciji danas, imam puno više samopouzdanja, uspješna sam i teško je gledati unazad i biti tužan - poručila je.  

Svojom pričom želi inspirirati sve koji su se našli u sličnoj, teškoj situaciji, prenosi Index.hr

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.